Visual

Steigermateriaal

K&S Steigers werkt voornamelijk met steigers van het merk Layher, type Blitz. Dit zijn de meest gebruikte, veiligste en gebruiksvriendelijkste steigers van dit moment. Het uitgangspunt van deze steiger is dat er met weinig standaardonderdelen een veilige steiger voor iedere situatie kan worden gebouwd.

De steigers worden door onze kundige en ervaren werknemers volgende de "Officiële Richtlijnen Steigers" gemonteerd en gedemonteerd. De door ons gebruikte steigers worden gebouwd met gekeurd materieel. Na de montage wordt de steiger nogmaals gekeurd en wanneer deze veilig bevonden is, krijgt hij een Groene Kaart zodat men weet dat de desbetreffende steiger goedgekeurd is.

Wij beschikken over een grote en moderne voorraad steigermaterieel dat voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot veiligheid. Door deze grote voorraad zijn wij in staat op iedere hoogte snel, flexibel en efficiënt een veilige werkplek te realiseren.

Machines, materialen en gereedschappen die nodig zijn voor het afleveren van een kwalitatief hoogwaardige werk zijn van uitstekende kwaliteit en worden regelmatig getest.

Blitz-Steiger

K&S Steigers werkt voornamelijk met steigers van het merk Layher, type Blitz. Dit zijn de meest gebruikte, veiligste en gebruiksvriendelijkste steigers van dit moment. Het uitgangspunt van deze steiger is dat er met weinig standaardonderdelen een veilige steiger voor iedere situatie kan worden gebouwd.

De Blitz-steiger is overal inzetbaar, in alle mogelijke situaties. Denk hierbij aan oneffen terrein, balkons, nissen, overbruggingen, etcetera. Door de standaard breedte van 70 cm is deze steiger ook geschikt voor smalle straten, poorten en stegen. Uiteraard is de steiger uit te breiden met standaard onderdelen waardoor de loopvloer breder of hoger wordt. De montage en demontage is eenvoudig en logisch, waardoor kostbare tijd (en dus geld) bespaard kan worden.

Opstelling Blitz

De belangrijkste kenmerken en tevens voordelen van de Layher Blitz renovatiesteiger zijn:

Op het gebied van toepasbaarheid:

 • Geschikt voor alle lichtere werkzaamheden zoals schilderwerk, stucwerk, zandstralen, voegen, etc. (niet voor metselwerk)
 • Gevelvullende steiger voor langere periodes, zodat meerdere vakdisciplines van dezelfde steiger gebruik kunnen maken
 • Geen losse, dus verliesbare, onderdelen
 • Vaste, doorlopende vloeren om de 2.00 meter of 2.80 meter hoogte
 • Breedte van 0.75 meter bij uitstek geschikt voor werk in de binnenstad

Op het gebied van veiligheid:

 • Alle vloeren zijn aan de achterzijde voorzien van dubbele leuningen
 • Vloerbelasting tot 200 kg/m3
 • Een grote stabiliteit

Economische aspekten:

 • De eenvoud van het systeem kan bij montage/demontage een besparing opleveren van ca. 60% ten opzichte van traditioneel steigerwerk met pijp en koppeling
 • Per m2 veel goedkoper dan de rolsteiger/Allround

Allround systeem

Ook werkt K&S Steigers veel met het Layher Allroundsysteem. Dit is een multifunctioneel steigersysteem dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor het bouwen van steigers in de bouw en industrie maar intussen wordt het wereldwijd toegepast als iedere denkbare tijdelijke staalconstructie.

De Layher Allround Steiger combineert de bouwsnelheid van de starre elementsteiger met de flexibiliteit van de conventionele buis/koppelsteiger. De combinatie van de rozetten op de staanders (om de 50 of 54 cm) en de spiekoppen met vaste spie aan alle Layher Allround-onderdelen, resulteert in een ongecompliceerde montage en dus een besparing van manuren.

Het Allround systeem voorziet in een groot aantal accessoires om de steiger veilig te maken conform de hoge veiligheidseisen. Een groot voordeel is dat de Allround onderdelen individueel zijn te (de)monteren en gemakkelijk tijdelijk weg zijn te nemen.

De Allround steiger biedt de mogelijkheid om volledig zonder houten onderdelen te werken. Daarmee zijn alle Allround onderdelen onbrandbaar en gemakkelijk te reinigen.

Opstelling Allround

De belangrijkste kenmerken en tevens voordelen van het Layher Allround systeem zijn:

Op het gebied van toepasbaarheid:

 • Allround is overal inzetbaar, zowel in de nieuwbouw als bij renovatie projecten
 • Het systeem bevat geen losse, en bij gevolg verliesbare, onderdelen zoals koppelingen en spieën
 • Door 8 aansluitingen per rozet kan onder nagenoeg elke hoek (ook rond) worden gebouwd, zodat dezelfde flexibiliteit van een pijp/koppeling steiger wordt bereikt
 • Vloeren kunnen om de 50 of 54 cm worden aangebracht zonder van standaard materiaal af te wijken. De voetspindel (spindellengten 45 cm) zorgt voor de fijnregeling
 • De uitbouwmogelijkheden zijn praktisch onbeperkt
 • Door de spiekop-aansluiting van horizontale en diagonale vebindingen kunnen gedeeltes uit een reeds gemonteerde steiger makkelijk worden verwijderd of bijgebouwd, tijdelijk of permanent

Op het gebied van veiligheid:

 • Nooit uitstekende delen of doorlopende steigerpijpen
 • Geen losse onderdelen, onderhevig aan de zwaartekracht
 • Kans op foutieve montage nagenoeg nihil

Economische aspekten:

 • De eenvoud van het systeem kan de montage/demontagetijd reduceren tot 50% van de tijd die benodigd is met traditioneel steigerwerk
 • Hoge graad van inzetbaarheid, praktisch elke vorm kan worden gebouwd